خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/06/29 - 15:38
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
سرویس : استان ها
نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس؛

طرح انتقال آب از سد کارون 3؛ شعاری که سال‌ها عملیاتی نشد/ نگاه ویژه دولت به طرح آبرسانی کافی نیست

عبدالله ایزدپناه ضمن بیان اینکه طرح انتقال آب از سد کارون 3 به ایذه و باغملک، پروژه‌ای است که سال‌های سال شعار آن داده شد و مردم عملاً چیزی ندیدند، ابراز امیدواری کرد در دولت انقلابی و مردمی سیزدهم این طرح  به عمل برسد و مردم لذت استفاده از آب شرب سالم -که الان از آن بی‌بهره‌اند- را ببرند.

عبدالله ایزدپناه، نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به اینکه یکی از معضلات مهم استان خوزستان، علی‌الخصوص ایذه، باغملک بحث آب شرب است، گفت: مردم استان خوزستان از کمبود آب شرب هم به لحاظ کمیت و هم به لحاظ کیفیت رنج می‌برند.



سه طرح آبرسانی در خوزستان که اجرا نشد



نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از سال‌ها قبل برای رفع مشکل آب شرب استان خوزستان سه طرح طراحی و آماده شده، اما هر کدام به دلایلی اجرا نشدند، اضافه کرد: البته بخشی از کار مثلاً در طرح آب غدیر اجرا شده که ناقص است. در واقع چند وقت پیش آقای رئیس‌جمهور آن را افتتاح کرد که در دل مردم امیدواری ایجاد کرد، اما ناقص است.



ایزدپناه طرح انتقال آب شمال شرق از کارون 3 که به نام طرح فدک نام‌گذاری شده را دومین طرح برنامه‌ریزی شده برای رفع مشکل بی‌آبی در خوزستان خواند و گفت: در این طرح آب از سد کارون سه برداشت، منتقل و شهرستان‌های ایذه، باغملک، رامهرمز و هفتکل را آبیاری می‌کند. طرح سوم هم طرح جنوب شرق است که باید از سدهای نزدیک بهبهان اجرا شود و می‌‌تواند بخشی از استان از جمله حوزه ماهشهر و آن سمت را آبیاری کند؛ اما هنوز عملیاتی نشده است.  



وی تاکید کرد: معتقدم اگر دولت‌ها در ادوار گذشته برنامه‌ریزی می‌کردند و این سه طرح -که در طراحی هم بسیار خوب بودند- را اجرا می‌کردند؛ امروز با این مشکلاتی که سر راه آب منطقه است، روبه‌رو نبودیم.



نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس یازدهم در بخش دیگر صحبت‌های خود عنوان کرد:  در حوزه انتخابیه بنده در دو سال اخیر پیگیری‌های جدی و موثری برای اجرای طرح آب شمال شرق، یعنی برداشت آب از سد کارون 3 اتفاق افتاد. دولت هم نگاه ویژه‌ای برای اجرا دارد که امیدواریم این نگاه ویژه به اجرا و عملیات تبدیل شود، چراکه تنها نگاه ویژه کفایت نمی‌کند و نمی‌تواند مردم را از این وضعیت خارج کند.



ایزدپناه با تاکید بر اینکه در دو سال گذشته تلاش زیادی شد که طرح انتقال آب شمال شرق عملیاتی شود و تقریباً به نقطه خوبی رسیده‌ایم، اضافه کرد: درحقیقت اجرای این طرح یعنی برداشت آب از سد کارون3 در منطقه ما دو منظوره است. بخشی برای اجرای طرح مقام معظم رهبری در حوزه کشاورزی معروف به طرح 550 هزار هکتاری است که تقریباً 18 هزار هکتار آن در حوزه ایذه و باغملک است و بخشی هم برای تامین آب شرب است.



وی ادامه داد: یعنی اگر آب از سد کارون سه برداشت و انتقال پیدا کند، دو شاخه می‌شود؛ یک شاخه برای تامین آب شرب ایذه، باغملک، رامهرمز و هفتگل و بخشی هم برای آب کشاورزی 18 هزار هکتار از طرح مقام معظم رهبری است.



نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی با اشاره به توجه به طرح آبرسانی شمال شرق خوزستان در بودجه 1402، گفت: این طرح پیشنهاد بنده بود که خوشبختانه در کمیسیون تلفیق بودجه رای آورد و در مجلس هم تصویب و به تایید شورای نگهبان رسید و الان قانون است.



تبصره قانونی که بخش بزرگی از مشکل آب خوزستان را حل می‌کند



ایزدپناه ادامه داد: این پیشنهاد که در قالب تبصره 2 بند میم بودجه 1402 تصویب شد، از این قرار است که 20 درصد نیشکر خوزستان که مربوط به دولت است، به بخش خصوصی واگذار شود، به فروش برسد و منابع حاصل از آن برای اجرای طرح مقام معظم رهبری در شمال و شمال شرق خوزستان در نظر گرفته شود. درواقع اگر بخشی از این منابع را صرف اجرای برداشت آب از سد کارون سه کنیم، هم طرح مقام معظم رهبری در بخش کشاورزی در دل آن است و هم مسئله آب شرق شمال و شمال شرق استان مرتفع می‌شود.



وی با تاکید بر اینکه دولت باید هر چه زودتر این قانون را اجرایی کند، تصریح کرد: پیشنهادی که در بودجه سال 1402 آوردیم، یک ساله است و اگر دولت در طول یک سال برنامه بودجه اقدام نکند، ممکن است سال بعدی از دستور کار خارج شود، لذا بنده تاکید می‌کنم و جدی از دولت می‌خواهم که این قانون را اجرا کند.



نماینده مردم ایذه و باغملک با اشاره به اینکه قیمت فروش 20 درصد نیشکر سهم دولت حدود 30 هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود؛ افزود: این مبلغ منبع بسیار خوب و عظیمی است که می‌تواند طرح مقام معظم رهبری را هم در حوزه مسجدسلیمان، هم در حوزه رامهرمز، هم در حوزه ایذه و باغملک و هم در حوزه بهبهان اجرا کند و هم در حوزه انتخابیه بنده مشکل آب شرب و آب کشاورزی را هم‌زمان حل کند. لذا تاکید من به دولت این است که نسبت به اجرای این طرح عنایت ویژه‌ای داشته باشد و این قانون -که یک ساله است- قبل از اتمام یک سالش اجرایی شود. نگذارند این قضیه بماند و بعداً مشکل بیشتری ایجاد شود.



ایزدپناه با اعلام اینکه راه‌های زیادی برای تامین هزینه اجرای طرح آب‌رسانی به مناطق مختلف خوزستان به‌ویژه ایذه و باغملک امتحان شده است، اضافه کرد: قبل از طرح موضوع فروش سهم نیشکر دولت، جلسات متعددی هم در خوزستان هم در وزارت نیرو و هم در سازمان برنامه و بودجه تشکیل شد تا مبالغی را برای اجرای کار در نظر بگیرند که بتوانیم کلنگ این انتقال آب را از محل سد کارون سه به زمین بزنیم و ایستگاه پمپاژ و محل برداشت آب را شروع کنیم.



وی ادامه داد: برای نمونه با مکاتباتی که استاندار خوزستان داشت و جلساتی که در سازمان برنامه و بودجه با حضور معاون این سازمان و نمایندگانی از وزارت نیرو و سازمان آب و برق و استاندار خوزستان برگزار شد، بنا بود 800 میلیارد تومان از جداول پیوستی برای شروع عملیات  طرح انتقال آب از سد کارون 3 اختصاص دهند.



نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در کنار این موضوع پیگیری‌های دیگری به عمل آمد که این مبلغ از محل حوادث تامین هزینه شود، ادامه داد: باز با مکاتبه‌ای که استاندار خوزستان داشت و پیگیری‌های سازمان آب و برق خوزستان که بنده هم در کنار آن‌ها بودم، مکاتبه‌ای با وزیر کشور انجام شد تا 700 میلیارد تومان از محل حوادث برای عملیاتی شدن این طرح اختصاص دهند، زیرا موضوع بسیار مهم و وضعیت آب مردم بسیار نگران کننده است.



ایزدپناه ادامه داد: وزیر کشور نامه را به سازمان مدیریت بحران انعکاس دادند. از طرف مسئولان استان هم پیگیری‌هایی هم به صورت تلفنی و هم حضوری از رئیس سازمان مدیریت بحران انجام و تقاضای 700 میلیارد تومان شده است؛ البته ممکن است همه این مبلغ را تامین نکنند و مثلاً 500 میلیارد اختصاص دهند که بتوانیم کار را شروع کنیم و در هر حال هر مبلغی کمک کننده است.



وی ادامه داد: البته مسیر دیگری هم دنبال کردیم که اگر بشود قرارگاه خاتم پای کار بیاید، زیرا اگر قرارگاه پای کار بیاید قطعاً مشکل ما بهتر حل خواهد شد. تفاهم‌نامه‌ای هم نوشته شده و آماده است که اگر هیات دولت به قرارگاه خاتم مجوز بدهد و قرارگاه این تفاهم‌نامه را امضا کند،کار را شروع می‌کنیم. اگر قرارگاه خاتم این تفاهم‌نامه را امضا کند، در بحث تهاتر نفت هم تقاضای میلیاردی در دل این تفاهم‌نامه پیشنهاد داده شد و این می‌تواند کار را با سرعت بیشتری پیش ببرد و به انجام برساند.



نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آنچه گفته شد مجموعه‌ای از پیگیری‌هایی بود که در سه چهار ماه گذشته در بحث تامین هزینه طرح انتقال آب از سد کارون 3، توسط مسئولین استان و نمایندگان انجام شده، گفت: امیدوارم شاهد روزی باشیم که این پروژه‌ای که سال‌های سال شعار آن داده شد و مردم عملاً چیزی ندیدند در دولت انقلابی و مردمی سیزدهم به عمل برسد و مردم لذت استفاده از آب شرب سالم -که الان از آن بی‌بهره‌اند- را ببرند. مردم هم در جریان باشند هم نمایندگان و هم دولت به جد دنبال این هستند که آن‌ها را به این آرزوی دیرینه‌شان برسانند./



پایان پیام

  • کد خبر : 368563
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار